Ačimović: Poraz proti Italiji je realen, ta Euro nam je dal priložnost, da se primerjamo z drugimi

Slovenska reprezentanca po kakovosti na evropsko prvenstvo niti slučajno ne sodi. To je potrdila tudi zadnja tekma v skupini, ki jo je Slovenija visoko izgubila.

Uredništvo
31. marec 2021, 8:29

(Foto: pigac.si)

Evropskega prvenstva U21 je za Slovenijo konec. Poraz proti Italiji pomeni, da slovenska selekcija prvenstvo končuje na zadnjem mestu v skupini, z osvojeno točko s tekme proti Češki v Celju. Italija je bila v Ljudskem vrtu prehud nasprotnik. Slovenija ni imela praktično nikakršnih možnosti za uspeh in celo precej sreče, da je prejela le štiri gole.

Selektor Mile Ačimović se realnosti slovenske ekipe zaveda. 

"Fantje so si želeli izkoristiti to zadnjo tekmo, da bi morda šli naprej. Ampak takšna je realnost. Videli smo, kako so Italijani igrali. Preveč individualnih napak v naši ekipi, Italijani so iz prvih dveh strelov zadeli in potem je padla samozavest. Nismo se uspeli več sestaviti. Vem, da so fantje dali svoj maksimum, ponosen sem nanje. Izgubili smo proti Španiji in Italiji, kar je realno. Morda mi je žal, da nismo uspeli izvleči zmage proti Češki."
 
Bazen igralcev temelji na slovenski ligi, ki je na Euru (seveda kot organizator in posledično vabljena ekipa) lahko videla, kako velik je zaostanek za "razvitejšim" nogometnim svetom.

"Za mano je pet tekem, vse z ekipami z ravni Eura U21. Ne obžalujem ničesar, ker smo poizkusili. Španija in Italija sta previsoki oviri za nas. S Čehi smo se korektno kosali. Mi in Madžari smo dobili darilo, da vidimo, kako je, marsičesa smo se naučili. Kar precej fantov je iz slovenske lige, kjer ni takšnega tempa igre. Nihče ne igra proti takšnim nasprotnikom. Je pa bila to dobra izkušnja za igralce."