Aćimović pred gostovanjem Olimpije v Lillu: Takšna priložnost se v karieri ponudi redko, izkoristite jo

Olimpija bo prvo evropsko tekmo v skupinskem delu odigrala proti klubu, v katerem je nekoč uspešno igral aktualni selektor slovenske izbrane vrste do 21 let Milenko Aćimović.

Uredništvo
18. september 2023

Milenko Ačimović (Foto: /)

Olimpija bo po zmagi na večnem derbiju zdaj vso energijo vložila v tekmo, ki je po eni strani nagrada za letošnje nastope v Evropi, po drugi pa sijajna priložnost, da se predstavi velikemu avditoriju ene nogometno najbolj razvitih držav sveta.

Ljubljančane v četrtek čaka gostovanje v francoskem Lillu, za spletno stran kluba pa je spregovoril vezni člen med obema kluboma, aktualni selektor slovenske reprezentance do 21 let Milenko Aćimović.

"Fantje ne smejo iti v tekmo z miselnostjo, da nimajo kaj izgubiti. Proti takšnim ekipam lahko samo pridobiš. Veliko so pri Olimpiji naredili že z uvrstitvijo v konferenčno ligo. To je nagrada za vložen trud, vse uspehe iz preteklega obdobja. Je pa treba takšne priložnosti izkoristiti, ker jih v karieri ni veliko. Dobro se bo potrebno postaviti in iti na glavo. V Evropi druge poti ni," je povedal Aćimović, sicer tudi nekdanji igralec in športni direktor Olimpije.

Aćimović je v Lille prestopil leta 2004 iz Tottenhama, vrhunec njegove kariere v Franciji pa je bil nepozaben zadetek proti Manchester Unitedu v ligi prvakov.

"To je bilo eno najlepših obdobji v moji karieri. Z Lillom smo se uvrstili v Ligo prvakov in v njej premagali veliki Manchester United. Igrali smo zares dober nogomet in bili smo druga najboljša ekipa Francije takoj za Lyonom. Bili smo dominantni v domačem prvenstvu in evropskih pokalih, zato so spomini na moje obdobje v Franciji izredno lepi," je povedal Aćimović.