Acun Ilicali je razkril Grkom: 'Ne zanima me investicija v grški nogomet, kupujem klub v Sloveniji, z njim bom lahko igral Evropo'

Turški poslovnež Acun Ilicali je razkril razloge za željo po nakupu kluba v Sloveniji.

Uredništvo
18. april 2024

(Foto: Instagram)

Acun Ilicali je dal intervju za grški portal sdna.gr, v katerem je odgovoril tudi na vprašanje, če bo investiral v grški nogomet. Grkom je poslovnež, ki je v zadnjih tednih močno povezan s Slovenijo in slovenskim nogomet, odgovoril, da se to ne bo zgodilo, saj so njegove nogometne ambicije trenutno prisotne v Sloveniji, kjer kupuje klub. 

"Slovenija ni boljša izbira kot Grčija, je pa to dobra poteza. Gre za to, da hočemo kupiti klub, s katerim bomo lahko igrali v Evropi. Seveda to ne bo lahko, je pa tako, da če bomo v Sloveniji zgradili močno ekipo, bomo lahko igrali na evropski sceni. To je velika prednost. Osredotočeni smo zato na Slovenijo, ne morem pa ničesar zagotoviti," je dejal Acun Ilicali, ki s svojim medijskim koncernom posluje tudi v Grčiji. 

Acun Ilicali se je po košarici Olimpije osredotočil na vzhodni del države. Na Muro, kjer imajo na mizi tudi nekatere druge opcije (vlagatelje), pa tudi na Maribor, kjer pa se morajo še izraziti glede točnih pogojev, pod katerimi so pripravljeni v lastniško strukturo kluba spustiti zasebni (tuji) kapital.