Adam Delius razkriva: Vse ponudbe za naše igralce smo zavrnili, držal sem obljubo, imamo ekipo, ki lahko osvoji naslov

Adam Delius se pri komunikaciji z javnostjo poslužuje malce nenavadnega pristopa - izjav za javnost. Tudi tokrat je to storil

Uredništvo
3. september 2023

(Foto: pigac.si)

- Izjava za javnost Adama Deliusa:

Četudi ponudb za nekatere naše igralce ni manjkalo in so bile ponudbe še pred zaprtjem prestopnega roka povišane in so izpolnjevale minimalne zahteve, smo jih vljudno zavrnili. Držal sem obljubo, da ne bomo prodali nobenega igralca. Kot sem že povedal, je z mojim soglasjem zeleno luč za odhod dobil le Svit Sešlar.

Ko smo si že predčasno zagotovili naslov prvaka, smo se zavedali, kakšno pot hočemo ubrati in kaj je naš cilj. Ekipa je v tem trenutku dovolj močna, da ubrani državni naslov. Z dnem, ko smo si zagotovili sodelovanje v konferenčni ligi, smo se tudi zavedali, da je potrebno obstoječe jedro kakovostno nadgraditi. To je nujno, da se bomo lahko zoperstavili najboljšim in zdržali naporen ritem evropske jeseni.

Prave odločitve je vedno zelo zahtevno sprejemati, saj je Olimpija vodena premišljeno in ne na podlagi čustev. Olimpija ne kupuje in podpisuje igralcev, ki nimajo dodane vrednosti, tako na igrišču kot izven njega. To je bilo in vedno bo eno naših osnovnih načel.

Rad bi se zahvalil našemu direktorju Igorju Barišiću in športnemu direktorju Goranu Boromisi za odlično opravljeno delo, saj jima je uspelo izpolniti vrednote, ki poganjajo Olimpijo.

Sestavili smo ekipo za sezono 2023/24, ki bo kot edina v državi pripravljena na napore lige, pokala in evropskega tekmovanja.

Naš trener João Henriques vodi moštvo mirno in dosledno. Olimpija je izkoristila njegove trenerske izkušnje, zato lahko rečemo, da sta obe strani zelo zadovoljni s sodelovanjem.

Čeprav nam sanj o uvrstitvi v skupinski del Lige prvakov in lige Evropa ni uspelo doseči, smo s konferenčno ligo zelo, zelo zadovoljni. Na konferenčno ligo smo pripravljeni, vsa ostala tekmovanja so prišla leto ali dve prezgodaj. Naša ekipa si želi zmage in v konferenčni ligi ima največ možnosti za to. Hkrati se v Evropi že začenjajo priprave na prihodnje leto.

Olimpija je pripravljena na branjenje dvojne krone in zmage v konferenčni ligi. Prehodimo to pot skupaj.

Vaš predsednik,

Adam Delius