Aguero se je po neuspeli panenki opravičil, Guardiola problema ne vidi

Zgrešena enajstmetrovka in opravičilo? Sergio Aguero je ocenil, da se mora opravičiti, ker se je na sobotni tekmi proti Chelseaju slabo odločil.

Uredništvo
9. maj 2021, 7:35

Sergio Aguero se je opravičil Manchester Cityjevi družini. (Foto: Getty Images)

Če bi Sergio Aguero včeraj, na tekmi med Manchester Cityjem in Chelseajem, realiziral enajstmetrovko, bi se tekma morda končala drugače. Morda bi si Manchester City tudi že zagotovil naslov angleškega prvaka, ki ga že čvrsto drži v svojih rokah. A ni zadel. Odločil se je za tvegan udarec, za panenko, Chelseajevega vratarja Mendyja pa ni uspel premagati. Ravno nasprotno, s slabim "varanjem" Chelseajevega čuvaja mreže se je argentinski napadalec osmešil.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola pa iz vsega skupaj ni delal pretirane scene. Na sami tekmi je bil sicer videti besen, a se je pozneje očitno umiril. 

"Vedno sem mu govoril, da naj se za nekaj odloči in to prepričljivo. Odločil se je, nimam kaj dodati. Naslednjič bomo enajstmetrovko skušali realizirati, to je to."

Aguero se je po tekmi vseeno opravičil. 

"Rad bi se opravičil soigralcem, vsem v klubu in navijačem. To je bila slaba odločitev, za katero prevzemam vso odgovornost."

Aguero, ki je v Premier League to sezono (zaradi poškodb) odigral le 11 tekem in dosegel dva gola, se po koncu letošnje sezone sicer poslavlja od Manchester Cityja.