Ajax bi nakupoval pri velikem rivalu

Ajax je v tej sezoni močno opozoril nase, zato je neizogibno, da bodo nekateri od nogometašev odšli iz Amsterdama. A športni del kluba že snuje načrte za naslednji prestopni rok.

Uredništvo
15. maj 2019, 11:28

Foto: /

Športni direktor Ajaxa Marc Overmars je potrdil, da se Ajax zanima za nakup zvezdnika PSV iz Einhovna Stevena Bergwijna. "Je zanimiv igralec. Če ga bomo želeli pripeljati, bomo seveda najprej vstopili v stik z njegovim klubom," je sprva dejal Overmars.
 
Ajax se želi okrepiti z domačimi igralci, predvsem iz razloga, ker bodo verjetno odšli Matthijs de Ligt, Donny van de Beek in Hakim Ziyech. "Nizozemski igralci nam veliko pomenijo, ne moremo imeti zgolj tujce v svoji ekipi. Pomembno je, da imamo Nizozemce," je dejal enkdanji odlični nogometaš.
 
"Radi bi stalno igrali v Ligi prvakov, zavoljo tega se moramo ozreti okoli sebe. Vodfstvo kluba je pripravilo izračune, poznam finance, ki jih imam na voljo. Seveda pa veliko pričakujemo tudi od našega pogona, kjer sta med drugim Jurgen Ekkelenkamp in Ryan Gravenberch," je še dodal Overmars.