Ajax gradi novo veliko ekipo: Po Dortmundu je Ajaxov stroj zmlel še PSV

Ajax iz Amsterdama kaže zametke ekipe iz leta 2019, ki je bila nekakšen neuradni evropski prvak. Izjemno zmago proti Dortmundu je dopolnil proti PSV, ki je v Amsterdamu doživel pravi polom.

Uredništvo
24. oktober 2021, 7:32

Ajax je kar s 5:0 razbil PSV. (Foto: Getty Images)

Bomo nekoč Ajax iz sezone 2021/22 primerjali z generacijo iz sezone 2018/19, ki je za nekaj sekund 'zgrešila' uvrstitev v finale lige prvakov?

Sezona je še mlada, a nastavki so zelo dobri. Ajax znova igra fantastičen nogomet, za njim pa je eden najbolj izjemnih tednov v zadnjih desetletjih, saj je sprva v ligi prvakov s 4:0 razbil Borussio iz Dortmunda, danes pa je na derbiju nizozemske Eredivisie s 5:0 vzel še mero največjemu tekmecu v bitki za naslov prvaka PSV iz Eindhovna. Ajax se je tako PSV z obrestmi oddolžil za poraz na uverturi sezone v superpokalu, na katerem je PSV senzacionalno slavil kar s 4:0.Ajax je odigral sijajno tekmo, pet zadetkov pa je doseglo pet različnih strelcev. Ledino je prebil 'sporni' prišlek iz Feyenoorda Steven Berghuis, nato pa so v razbijanju PSV sodelovali še Sebastien Haller, Brazilec Antony ter Davy Klaasen in Dušan Tadić, ki sta zadela v zadnjih izdihljajih tekme.Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore