Ajax je velikan, toda Ten Hag je zdaj začel govoriti o možnosti odhoda v večji klub

Nizozemski strokovnjak na klopi Ajaxa uživa vse večji renome med evropskimi velikani. Nedavno se ga je selilo k Manchester Unitedu. Ten Hag zdaj pravi, da je pripravljen na naslednji izziv v svoji karieri.

Uredništvo
5. december 2021, 12:00

Ten Hag pošilja signale evropskim velikanom. Kdo od njih se bo prvi opogumil? (Foto: /)

Nadobudnega trenerja Ajaxa so nizozemski novinarji nedavno povprašali tudi o njegovih načrtih za prihodnost. Prav dolgo ga namreč, v luči uspehov v Amsterdamu, pri Ajaxu ne bodo uspeli zadržati. V preteklosti je sicer že zavračal nekatere ponudbe, pred kratkim so ga mediji povezovali s trenersko klopjo Manchester Uniteda, zdaj pa se Erik Ten Hag počasi vendarle počuti pripravljenega na naslednji korak.  

Ta novica bo gotovo zanimiva mnogim evropskim velikanom, ki bodo v bližnji prihodnosti iskali nove trenerske strokovnjake. Eden takšnih je recimo še vedno tudi Manchester United, v Bundesligi je Leipzig ravno odpustil Jesseja Marscha, po novem nesramno bogati Newcastle še ni povsem prepričan nad Eddijem Howeom, tudi pri Realu iz Madrida zaenkrat še niso odločeni o tem, kdo bo v prihodnosti zamenjal Carla Ancelottija.  

Opcij torej nizozemskemu strategu prav gotovo ne bo manjkalo, ko se bo odločil za slovo od Ajaxa. Ericu Ten Hagu se sicer še ne mudi, v Amsterdamu se počuti domače in z ekipo dosega zelo lepe rezultate na domačem in tudi evropskem prizorišču. Njegova pogodba z nizozemskim velikanom je v veljavi do junija leta 2023. V preteklosti je Ten Hag vodil Go Ahead Eagles, rezervo ekipo nemškega Bayerna in dve sezoni preživel na klopi Utrechta.

“Dejstvo, da sem tukaj in da sem podaljšal svojo pogodbo z Ajaxom priča o tem, da sem tukaj zelo zadovoljen s svojo situacijo. Kdo ve, morda bom naslednje leto zopet podaljšal pogodbo. Počutim se cenjenega, kadar me povezujejo z drugimi evropskimi velikani. Sem trener Ajaxa in konkretno nisem v pogovorih z nobenim drugim klubom. Če sem pripravljen na večji klub? To naj raje povedo strokovnjaki na tem področju,” je uvodoma povedal Ten Hag.  

“Sam pri sebi mislim, da sem pripravljen. Če se izrazim nekoliko bolj natančno, nič ne bi imel proti novemu izzivu v moji karieri. Vsekakor pa se mi pri tem ne mudi in to ni nekaj, zaradi česar bi izgubljal spanec. Tudi v primeru, da nikoli ne naredim tega koraka, bi svojo kariero smatral za uspešno in že s tem bi bil zadovoljen. Menim pa, da imam na tej točki zadostne kompetence, da bi se lahko lotil večjega izziva,” je še dodal 51-letni trener Ajaxa.