Ajax si je kupil nov napad: Po Angležu iz druge lige je podpisal še Gruzijec, ki je bil tarča Crvene zvezde

Nizozemski velikan Ajax je to poletje pošteno prevetril svoje vrste, pri iskanju novih napadalcev pa je posegel po precej atipičnih tarčah.

Uredništvo
30. avgust 2023

Georges Mikautadze (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Ajax iz Amsterdama je izgubil primat v Eredivisie, poleg tega pa klub pretresajo tudi različne administrativne težave, ki so se začele že s škandalom, v katerega je bil vpleten nekdanji športni direktor Marc Overmars.

Zdaj glavno vlogo pri sestavljanju igralskega kadra igra Nemec Sven Mislintat, ta pa je v tem poletju izpeljal kar nekaj za Ajax neobičajnih nakupov, o katerih bo seveda lahko sodil le čas.

Ajax je kupil dva nova napadalca, in sicer je najprej iz angleškega Middlesbrougha pripeljal 27-letnega Chubo Akpoma, za katerega je odštel 12.3 milijona evrov, njegov partner v napadu pa bo 22-letni v Franciji rojeni Gruzijec Georges Mikautadze, ki se v Ajax za 16 milijonov evrov seli iz Metza.

Mikautadze je z Ajaxom sklenil petletno pogodbo,  gre pa za igralca, ki so ga pred časom v srbskih medijih izpostavljali kot veliko prestopno tarčo beograjske Crvene zvezde.

Mikautadze  je za Metz na 45 tekmah skupaj dosegel kar 26 zadetkov in prispeval še 10 asistenc.