Ajax uvaja interno preiskavo zoper Svena Mislintata: Obstaja utemeljen sum, da je igralca kupil zaradi osebnih interestov

Iz tabora Ajaxa so sporočili, da so odprli interno preiskavo zoper svojega tehničnega direktorja Svena Mislintata, pri katerem se je pojavil sum zlorabe položaja za osebno okoriščanje.

Uredništvo
20. september 2023

Sven Mislintat (Foto: /)

Ajax iz Amsterdama se nahaja v športni krizi, saj od leta 1965 v novo sezono ni krenil slabše kot letos, pretresa pa ga nov potencialni škandal, ki bi z mesta tehničnega direktorja lahko odnesel Nemca Svena Mislintata, ki je poleti izpeljal veliko prenovo moštva, za katero je Ajax zapravil več kot 100 milijonov evrov.

Nizozemski NOS je minuli konec tedna ugotovil, da je Ajax poleti kupil hrvaškega reprezentanta Borno Soso, ki je klient nemške agencije AKA Global, taista agencija pa je delni lastnik Mislintatovega podjetja Matchmetrics GmbH, ki se ukvarja z analizo in obdelavo različnih podatkov o nogometaših.

Ajax je ob sklenitvi pogodbe z Mislintatom vedel za njegovo poslovno vez z Matchmatricsom, ni pa bil obveščen o tem, da je podjetje lastniško prepleteno z agencijo za zastopništvo igralcev, ki je konkretno nastopalo v prestopu Borne Sose, ki se je na zadnji dan prestopnega roka v Ajax za 8 milijonov evrov preselil iz Stuttgarta.

Pri Ajaxu so danes sporočili, da povezave med AKA Global in Matchmetricsom niso poznali ter da bodo na podlagi pridobljenih informacij uvedli interno preiskavo dogodka, v kateri bodo sodelovali zunanji sodelavci in forenzični računovodja. Ajax je še zapisal, da je Mislintat klub obvestil, da bo v celoti na razpolago preiskovalcem ter da bo predal vso relevantno dokumentacijo.