Ajax zaključuje največji nakup v zgodovini kluba: Plačal bo kar 30 milijonov evrov

Nizozemski velikan Ajax je znan predvsem po dragih prodajah, v poletnem prestopnem roku pa bo tokrat poskrbel tudi za najdražji nakup v zgodovini kluba. Novinec prihaja iz Tottenhama.

Uredništvo
4. julij 2022, 12:10

Steven Bergwijn (Foto: /)

Ajax iz Amsterdama redno proizvaja odlične nogometaše in jih za lepe odškodnine prodaja najbogatejšim klubom v Evropi, v zadnjem času pa je vse pogosteje na obratni strani, s čimer dokazuje, da je visoke prodaje pripravljen v veliki reinvestirati v nove nakupe.

Januarja lani je za rekordnih 22 milijonov evrov od West Hama odkupil Sebastiena Hallerja in s tem opravil izvrsten posel, časnik De Telegraaf pa poroča, da bo Ajax v tem poletju letvico dvignil celo na 30 milijonov evrov, kolikor jih bo plačal za krilnega napadalca Tottenhama Stevena Bergwijna, ki je pred odhodom v Angliji blestel v majici PSV iz Eindhovna.

Bergwijn je imel ponudbe nekaterih ostalih angleških klubov kot denimo Evertona, a se je že od začetka odločil, da želi kariero nadaljevati v Amsterdamu.

Bergwijn je v PSV izstopal kot eden najboljših igralcev nizozemskega prvenstva, v Tottenhamu pa ni najbolj navdušil, saj je na 83 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel le osem zadetkov in prispeval deset asistenc.