Ajaxov prestopni manever je uspel: V Amsterdam prihaja najdražja okrepitev vseh časov

Nizozemski velikan Ajax je danes tudi uradno potrdil prihod Sebastiena Hallerja, čigar prestop je sam po sebi potrditev naraščajoče Ajaxove finančne moči.

Uredništvo
8. januar 2021, 9:40

Foto: uradna spletna stran kluba

Nizozemski velikan Ajax je danes uradno potrdil prihod 26-letnega napadalca Sebastiena Hallerja, ki se bo v zgodovino štirikratnih evropskih prvakov vpisal kot najdražji igralec v zgodovini kluba. Ajax je na svoji spletni strani potrdil, da je bil prestop težak 22.5 milijona evrov, s čimer je Haller za pol milijona evrov presegel dosedanjega rekorderja in njegovega novega soigralca Davida Neresa.

Tako velik vložek v igralca, ki zaradi svoje starosti nima ravno velikega dolgoročnega tržnega potenciala, je po svoje presenečenje, po drugi strani pa tudi dokaz konsolidacije Ajaxa, ki je na podlagi izjemne sezone v ligi prvakov in odmevnih prodaj močno okrepil svoj finančni položaj. Haller je igralec, ki bo v ekipi Ajaxa zaradi svojih igralskih karakteristik popoln naslednik poslavljajočega se Klaasa-Jana Huntelaarja, ki bo po koncu letošnje sezone zaključil svojo kariero. Haller bo osvežil Ajaxov napad, v katerem se v letošnji sezoni hitro uveljavlja komaj 19-letni Lassina Traore iz Burkine Faso, na poti v Amsterdam pa naj bi bil tudi mladi Brazilec Brenner, ki v letošnji sezoni blesti v napadu Sao Paula.

Haller je v Franciji rojeni nogometaš, ki pa se je pred časom odločil, da bo reprezentančno kariero gradil v majici reprezentance Slonokoščene obale, za katero je doslej zbral dva nastopa. Haller se je uveljavil prav na Nizozemskem, kjer je kot član Utrechta na 98 tekmah dosegel kar 51 zadetkov, zelo uspešna pa je bila tudi njegova epizoda v Bundesligi, kjer se je v napadu Eintrachta sijajno dopolnjeval z mladim Srbom Luko Jovićem.

Haller je pri Eintrachtu na 77 tekmah dosegel kar 33 zadetkov in se nato za skoraj 50 milijonov preselil v angleški West Ham, pri katerem pa se ni najbolj proslavil. V Angliji ni upravičil vložka, West Ham pa je zapustil s 53 nastopi in 14 zadetki v vseh tekmovanjih.