Al Hilal bo še dolgo čakal na povratek Neymarja

Po poškodbi kolena bo Neymar še nekaj časa okreval, zamudil bo tudi začetek nove sezone Al Hilala.

Uredništvo
22. maj 2024

(Foto: Getty Images)

Čas hitro teče in od Neymarjeve poškodbe je minilo že več kot pol leta. Zgodilo se je oktobra lani, na tekmi kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo, tako da je brazilski zvezdnik, ki igra za Al Hilal v Savdski Arabiji, izpustil večino letošnje sezone. Njegov povratek pa je še vedno daleč. Nogometnih igrišč in pravih nogometnih tekem nekdanji as PSG-ja in Barcelone še lep čas ne bo videl.

Trener Al Hilala Jorge Jesus je razkril, da se bo Neymar v pogon najverjetneje vrnil šele jeseni in bo tako kot vse kaže zamudil začetek nove sezone. Neymar je bil sicer operiran novembra lani, v Braziliji. 

"Poškodbe, kakršno je utrpel Neymar, terjajo čas, običajno od 10 do 11 mesecev. Če izračunamo, potem vidimo, da ga do začetka sezone še ne bo nazaj," je dejal legendarni trener.

Neymar v Al Hilalu služi kar 100 milijonov evrov na leto, doslej pa je za omenjeni klub odigral le pet tekem in dosegel en gol. 

Al Hilal ima do konca sezone še dve tekmi, že nekaj časa pa je jasno, da bo osvojil naslov prvaka v Savdski Arabiji. Najboljši strelec ekipe je srbski reprezentant Aleksandar Mitrović, ki je to sezono dosegel 27 golov.