Al-Khelaifi: Zelo smo ponosni, to je prva zlata žoga za PSG

Predsednik Paris Saint Germaina Nasser Al-Khelaifi je navdušen nad tem, da je nogometaš Paris Saint Germain postal dobitnik zlate žoge.

Uredništvo
30. november 2021, 8:47

Predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi. (Foto: Getty Images)

Paris Saint Germainu se je zlata žoga doslej vztrajno izmikala, čeprav so sploh v zadnjem obdobju nekateri igralci – v prvi vrsti Neymar – v Pariz prihajali prav z namenom, da bi osvojili to nagrado. Še najbližje je bil PSG v časih dolgo pred prihodom katarskih lastnikov, in sicer je leta 1995 nagrado osvojil George Weah, ki pa je sredi sezone zapustil PSG in prestopil v Milan.

Šestindvajset let kasneje se je zgodba obrnila. Lionel Messi je zlato žogo tlakoval v majicah Barcelone in Argentine, na koncu pa je nagrado dvignil kot član Paris Saint Germaina, s čimer ima PSG prvič v svoji zgodovini aktualnega nosilca tega priznanja.

"Zelo smo ponosni. To je Messijeva sedma zlata žoga in prva za nas. Upamo, da ni zadnja, saj imamo še nekaj izvrstnih nogometašev. Mbappe si zelo želi to nagrado … Bo velika zabava? Seveda, imamo kar nekaj idej," je povedal predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi.