Alarm v Madridu: V boj proti Atalanti brez prvega strelca

Real iz Madrida bo na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Atalanti močno oslabljen, saj se bo dolgemu seznamu odsotnih z veliko verjetnostjo pridružil tudi prvi strelec moštva Karim Benzema.

Uredništvo
22. februar 2021, 2:23

Foto: Getty Images

Real iz Madrida je v španskem prvenstvu precej znižal zaostanek za Atleticom, vendar pa bi težko dejali, da obračun osmine finala lige prvakov proti Atalanti prihaja v primernem času. Madridčani imajo namreč hude težave s poškodbami, o čemer smo se lahko prepričali že na sobotni tekmi v Valladolidu, ko je moral trener moštva Zinedine Zidane na rezervno klop posaditi mladince Huga Dura, Sergia Arribasa, Antonia Blanca, Victorja Chusta, Diega Altubeja in Miguela Gutierreza.

Real že tako proti Atalanti ne bo mogel računati na Sergia Ramosa, Edena Hazarda, Ederja Militaa, Danija Carvajala, Federica Valverdeja, Rodryga in Alvara Odriozolo, odpadel pa je tudi daleč najboljši strelec moštva v tej sezoni Karim Benzema, ki danes ni treniral s svojimi soigralci. Španski časniki poročajo, da so se v Madridu odločili, da Benzema ne bo odpotoval v Bergamo ter da v trening kompleksu v Valdebebasu nadaljeval svoje okrevanje.

Benzema je v letošnji sezoni dosegel kar 17 zadetkov, zato bo njegova odsotnost zagotovo hud hendikep za madridsko moštvo.