Alarmi na Old Traffordu? Klub, kot je Manchester United, je vselej le en poraz oddaljen od kriznega stanja

Oglasil se je dolgoletni kapetan velikih rivalov Manchester Uniteda in stopil v bran trenerju Eriku Ten Hagu, ki trenutno preživlja nezavidljivo obdobje na klopi rdečih vragov.

Uredništvo
21. september 2023

Vincent Kompany preživlja težko obdobje pri Burnleyu, enako kot Ten Hag pri Unitedu. (Foto: Getty Images)

Vincent Kompany še ne vidi razlogov za prižig alarmov pri Manchester Unitedu, ki je precej slabo krenil v novo sezono angleške Premier League. Nekdanji kapetan Manchester Cityja in zdajšnji trener Burnleya meni, da je tovrsten pritisk na trenerje pri tako velikih klubih nekaj vsakdanjega in prepričan je, da težava ne tiči zgolj pri trenerju Ten Hagu.

“Bil sem v velikih klubih in poznam pritiske, ki pridejo po slabih rezultatih ali pa predstavah. Takšni klubi so vedno samo en poraz oddaljeni od naslednje krize. To ne velja samo za United, tako pač je na najvišjem nivoju. Vsak trener potrebuje čas, da se prilagodi. Enako velja tudi za druge trenerje. Je pa Ten Hag dokazal, da je zelo sposoben strateg.”

Ta hip ligaška lestvica Premier League namiguje na to, da sta pravzaprav Manchester United in tudi Burnley v rezultatski krizi. Velikan je trenutno na 13. mestu in je na prvih petih tekmah izgubil že trikrat, četa Vincenta Kompanyja pa je predzadnja in še ne pozna okusa zmage po povratku med elito in tudi mlademu trenerju iz Belgije bo počasi voda tekla v grlo. 

Kompany je v lanski sezoni Championshipa pri Burnleyu navdušil z všečno igro, ki jih je hitro popeljala nazaj v Premier League.

 

Standings provided by Sofascore