Alba: Abidal bi moral vedeti, kaj govori

Branilec Barcelone Jordi Alba se je pridružil Lionelu Messiju v kritikah na račun športnega direktorja kluba Erica Abidala in izrazil mnenje, da bi moral biti Francoz bolj previden v svojih očitkih.

Uredništvo
7. februar 2020, 10:21

Jordi Alba meni, da bi morala biti Barcelona navznoter bolj enotna. (Foto: /)

V Barceloni se hitro kopičijo razočaranja, saj je včeraj odpadla še ena 'fronta', na kateri se Katalonci  ne bodo več potegovali za lovoriko. Po razočaranju v španskem superpokalu in izgubljenem vodstvu na lestvici La Lige je Barcelona včeraj izpadla še iz pokalnega tekmovanja, v katerem je kar šestkrat zapovrstjo zaigrala v finalu.

Poraz je prišel le nekaj dni po odmevnem konfliktu, ki je nastal med prvim klubskim zvezdnikom Lionelom Messijem in športnim direktorjem Ericom Abidalom, in sicer se je Messi odzval na Abidalove očitke, češ da nekateri igralci ne trenirajo dovolj zavzeto.
Po porazu v Bilbau je svoje mnenje predstavil tudi branilec Jordi Alba, ki meni, da Barcelona v tem trenutku potrebuje več enotnosti.

"Klub dobiva dovolj udarcev od zunaj, zato bi jih ne bi smeli zadajati še sami sebi. Abidal je bil igralec, ki so ga navijači imeli radi, zato bi moral vedeti, kako je znotraj slačilnice in kako se počutijo igralci," je povedal Alba, svoje mnenje pa je predstavil tudi Gerard Pique, ki prav tako meni, da mora Barcelona notranja trenja čim prej pustiti za seboj.

"Vsi vemo, kaj smo storili prav in kaj narobe. Prav nič ne bo pomagalo, če si pljuvamo v obraz. Ta klub smo zgradili na zmagah in tako moramo nadaljevati. Igramo vse bolje, privajamo se zamislim trenerja, slačilnica pa je enotna kot vselej," je sporočil Pique.