Alba meni, da je eden od najbolj osovraženih nogometašev na svetu

Dolgoletni steber igre španskega kluba je prepričan, da njegov sloves ni najboljše in ga številni sovražijo. A poudarja, da na igrišču in izven njega ni enaka oseba.

Uredništvo
26. januar 2021, 9:45

Jordi Alba meni, da je eden najbolj osovraženih nogometašev na svetu. (Foto: /)

Jordi Alba se je poleti leta 2012 iz Valencie preselil k Barceloni, v devetih letih pa je vsekakor postal ena od gonilnih sil pri ponosu Katalonije. Za klub je odigral 360 tekem, kar ga počasi postavlja med najvidnejše posameznike kluba v zgodovini.

A njegov način igre in odnos na zelenicah ga delata zelo neželenega tekmeca. Nasprotniki pogosto vihajo nosove nad njegovim agresivnim in nadvse bojevitim delovanjem med srečanjem, zato tudi sam deli mnenje, da je močno osovražen v svetu nogometa.

"Ljudje, ki me poznajo iz nogometa, bi zagotovo rekli, da sem eden od najbolj osovraženih igralcev na svetu. Tako je predvsem zaradi mojega načina igre in prav to me je pripeljalo do tja, kjer sem danes. Izven nogometa pa me ljudje poznajo kot skromnega človeka, ki zelo ceni vse, kar ima v življenju. To sta dve povsem različni osebi," je za Movistar+ dejal Alba.

V času igranja za Barcelono je Alba osvojil pet državnih prvenstev, v sezoni 2014/2015 pa tudi Ligo prvakov.