Aleš Arnol: To še zdaleč ni bil obračun malčka z velikanom, vedno je lepo premagati Olimpijo

Trener Brava Aleš Arnol je danes dosegel eno najbolj impresivnih zmag v svoji trenerski karieri v članskem nogometu.

Uredništvo
23. september 2023

Aleš Arnol (Foto: Bravo 1)

Bravo je v zadnjih letih trn v peti Olimpiji, tudi danes pa je to vlogo odigral tako rekoč do popolnosti. Nogometaši iz Šiške so s kar devetimi slovenskimi nogometaši v začetni enajsterici – tujca sta bila le vratar Matija Orbanić in branilec Jakov Gurlica – zasluženo s 4:2 premagali Olimpijo in ji zadali najbolj neprijeten poraz v letošnji sezoni.

Aleš Arnol, dolgoletni pomočnik Dejan Grabića, se je danes veselil bržčas največje zmage, odkar samostojno vodi nogometaše Brava.

"Bili smo kvalitetno agresivni in izvajali dober pritiski na nasprotnika. Zavedanje, da smo, kljub dvema prejetima zadetkoma, odigrali dober polčas in nadaljevali z intenziteto, je bilo ključno. Na zelenici se je odvijal enakovreden obračun, še zdaleč ni šlo za tekmo malčka z velikanom."

"Vselej je lepo slaviti proti mestnemu tekmecu, najbolj pa me nvadušuje to, da smo dobili potrditev dobrega dela. Potrditev tega, da če smo intenzivni, če smo pravi in taktično disciplinirani, da lahko tekmujemo v prvi ligi," je po tekmi povedal Arnol, in dodal.

"Fantje so se razdajali za ekipo in bili nagrajeni. Po tretjem zadetku so bile zelo pomembne tudi menjave in nenazadnje sta Štor in Maher znova poskrbela za zadetek. Tokrat sta potrdila zmago. Veseli me, da imamo širino kadra, ki bo proti Rogaški v sredo znova ključnega pomena."