Aluminij je uspel s pritožbo na NZS za neodigrano tekmo z Mariborom, odvzema točk ne bo

V Aluminiju so uspeli s pritožbo zoper kazen, ki jo je klubu naložila Nogometna zveza Slovenije (NZS) zaradi neigranja tekme z Mariborom v prvem krogu nove sezone.

Uredništvo
16. oktober 2020, 10:08

Foto: pigac.si

Aluminij je uspel. Nogometna zveza Slovenije (NZS), konkretno Komisija za pritožbe, je izničila izrečeno kazen temu štajerskemu klubu zaradi neigranja tekme prvega kroga nove sezone 1. SNL. Takrat je Aluminij moral v karanteno in zato ostal prikrajšan za priprave na tekmo z Mariborom, v klubu pa zdravja svojih nogometašev niso želeli tvegati. Maribor se na prošnje Aluminija za prestavitev tekme ni odzval pozitivno. 

V Aluminiju so zavestno sprejeli za mizo dodeljeno zmago Mariboru (3:0), niso pa pričakovali dodatnih sankcij. NZS je klub iz Kidričevega kaznovala še z odvzemom dveh točk in plačilom globe v višini 1.500 evrov. 

Točki sta bili Aluminiju zdaj vrnjeni.

- Izjava za javnost NK Aluminij: 

Postopki, vezani na odločitev NK Aluminij, da zaradi izredne situacije, ki so jo prinesle covid-19 okoliščine, ne tvega z igranjem in ne odigra uvodnega kroga Prve Lige Telekom Slovenije, so s sklepom Komisije za pritožbe NZS zaključeni. Komisija je sprejela sklep, da se NK Aluminij ne odvzamejo točke, obvelja pa izrečena denarna kazen.

V NK Aluminij smo prepričani, da je odločitev komisije sprejeta v dobro nogometne igre in bo v teh zahtevnih in nepredvidljivih okoliščinah doprinesla k opredelitvi in postavitvi jasnih in primerljivih izhodišč za vse klube Prve Lige Telekom Slovenije.

V klubu smo večkrat poudarili, da zavestno sprejemamo posledice odločitve registracijske komisije o neodigrani tekmi z NK Maribor, ki je žal ta na našo prošnjo ni želel prestaviti, in denarno kazen, ki nam je bila naložena s strani NZS. Nesprejemljive pa so nam bile druge sankcije v izredni situaciji, kjer ni bilo ne športne in ne pravne prakse, in ki klub postavljajo v neprimerljiv položaj z ostalimi.

NK Aluminij gre po svoji jasno začrtani poti, skrbno in preudarno ter skromno, a ambiciozno naprej.