Aluminij še ohranja upanje za obstanek v Prvi ligi, ekipi trenerja Aleša Arnola pa v zaključku sezone zmanjkuje goriva

Na prvi tekmi dneva v slovenski Prvi ligi so Kidričani gostili Ljubljančane in prišli do točke, ki utegne biti precej pomembna v borbi za obstanek med elito.

Uredništvo
4. maj 2024

Aluminij
1 : 1
300 gledalcev
Sod.: Slavko Vinčić

Bravo
 
0 : 1
 
 
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
Aluminij: Lan Jovanović, Aleksandar Zeljković, Janez Pišek (od 79. Artem Bilyi), Gašper Jovan, Luka Koblar, Tom Kljun (od 90. Žan Baskera), Gal Gorenak (od 65. Marko Brkljača), Rok Schaubach (od 90. Gašper Pečnik), Tomislav Jagić, Bamba Susso, Tin Matić (od 90. Stanislav Krapukhin).Bravo: Matija Orbanić, Mark Španring, Nemanja Jakšić, Matija Kavčič, Lan Štravs, Beno Selan, Victor Gidado (od 63. Rok Maher), Jakoslav Stanković (od 80. Milan Tučić), Gašper Trdin, Martin Pečar (od 61. Luka Kerin), Matej Poplatnik.

(Foto: pigac.si)

Aluminij je danes šele iskal svojo tretjo zmago v letu 2024, gostil je Bravo. Ljubljančani so bili tisti, ki so se na odmor odpravili bolj zadovoljni. Prvi polčas se je končal ob 1:0, goste pa je v vodstvo popeljal odlični napadalec Matej Poplatnik. Zanj je bil to enajsti gol v sezoni, 31-letnik se je dobro znašel na oddaljenejši vratnici in podajo s strani pretvoril v gol.

Kidričani so se vrnili v 59. minuti. Jagić je pritekel iz ozadja, se prikradel do žoge po predložku in nato z močnim strelom zabil za 1:1.

V 78. minuti je bil Poplatnik v situaciji 1 na 1 z vratarjem Aluminija, toda mladi Jovanović se je izkazal in odlično posredoval! Rezultat se ni več spremenil, ekipi sta se v Kidričevem razšli z remijem ob rezultatu 1:1. Aluminij se še vedno nahaja na zadnjem mestu.

Bravo pa ostaja četrti, toda že osem krogov ni okusil zmage v slovenskem prvenstvu. Očitno ekipi Aleša Arnola zmanjkuje goriva.


Standings provided by Sofascore