Andriy Shevchenko ni več selektor Ukrajine

Legendarni nekdanji napadalec Milana in ukrajinske reprezentance Andriy Shevchenko se je po petih letih poslovil s selektorske klopi Ukrajine.

Uredništvo
2. avgust 2021, 11:36

Legendarni napadalec Milana se je poslovil s selektorske klopi Ukrajine. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Andriy Shevchenko je preko svojega uradnega Instagram profila sporočil, da je po petih letih zaključil svojo epizodo na klopi Ukrajine. Nekdanji sijajni napadalec italijanskega Milana je kot selektor pustil dober vtis in Ukrajino tudi relativno uspešno vodil na letošnjem evropskem prvenstvu, kjer so jih izločili kasnejši finalisti Angleži.

“Pet let sem preživel z našo reprezentanco. S trdim delom smo dokazali, da lahko tudi Ukrajinci igramo moderen nogomet. Vsem navijačem bi se rad zahvalil za vašo podporo v teh petih letih. Skupaj smo pokazali, da lahko konkuriramo in igramo gledljiv in kvaliteten nogomet,” je zapisal legendarni Sheva.

Z ukrajinske nogometne zveze novice sicer še niso potrdili, prav tako še niso podali nobenega komentarja na to temo. Ukrajinska reprezentanca trenutno v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju v svoji skupini zaseda drugo mesto, pred njimi so le Francozi. Andriy Shevchenko je sicer tudi najboljši strelec v zgodovini ukrajinske reprezentance, v dresu svoje države je namreč dosegel 48 golov. Leta 2004 je Shevchenko prejel tudi zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu v pretekli sezoni.