Anfield bo še dolgo sameval: Do cepiva brez gledalcev

Predsednik Liverpoola Tim Werner se zaveda, da bo moralo miniti še veliko časa, preden bo Anfield znova žarel v svoji nepozabni kulisi.

Uredništvo
23. maj 2020, 10:50

Foto: /

Nogomet se počasi vrača na igrišča in se na različne načine prilagaja trenutni situaciji v svetu, medtem ko je bolj ali manj jasno, da se bo v bližnji prihodnosti vrnil v  svojem prejšnjem obsegu pa je veliko težje napovedati, kdaj se bo vrnil v obliki, kakršne smo bili vajeni pred pandemijo.

To pomeni, da bodo tekme še dalj časa potekale brez gledalcev, predsednik angleškega velikana Liverpoola Tom Werner pa meni, da je povratek ljudi na stadione realen šele tedaj, ko bo na voljo cepivo za novi koronavirus.

"Živimo v delu sveta, kjer si zelo želimo, da bi ljudje nekoč znova sedeli drug ob drugemu in uživali v športnem dogodku, vendar pa smo trenutno od tega še zelo daleč. Smo v grozni situaciji, zato si lahko le želim, da bo cepivo čim prej na voljo in da se bo s tem vrnilo veselje, ki ga prinaša ogled tekme na stadionu. Jasno pa je, da je varnost trenutno na prvem mestu. Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je igranje nogometne tekme manj rizično kot obisk supermarketa, vendar pa se moramo vseeno zavedati, da je element tveganja prisoten," je v intervjuju za Sky povedal Werner.
loading...