Angleške zvezde zajema dobrodelnost: Sterling ustanavlja fundacijo za pomoč mladim

Marcus Rashford je s svojimi humanitarnimi prizadevanji postal vzor številnim zvezdam. Njegov soigralec v reprezentanci Raheem Sterling bo ustanovil fundacijo, v katero bo vložil več milijonov evrov.

Uredništvo
26. oktober 2020, 1:12

Foto: Getty Images

Zvezdnik Manchester Cityja in eden najbolje plačanih angleških nogometašev Raheem Sterling je v intervjuju za časnik The Sunday Times razkril načrte o ustanovitvi posebne humanitarne organizacije, katere namen bo pomagati nepriviligiranim mladim ljudem v Veliki Britaniji. Sterling bo fundaciji prispeval sedemmestno donacijo, njegova želja pa je obubožanim in prikrajšanim posameznikom pomagati na takšen način, kot to s svojo kampanjo za brezplačna šolska kosila počne Marcus Rashford.

"Resnično nisem obremenjen s tem, da imam toliko ali toliko milijonov funtov na računu. Osrečilo bi me, če bi lahko komu pomagal. Tudi če bom pomagal petim ljudem ali pa le enemu samemu. Rad bi jim pokazal, da v Angliji zanje obstaja boljše življenje. Rad bi, da ta projekt postane res ogromen. Ne le zaradi mene, temveč zaradi vseh ljudi, ki bodo sodelovali,"
je povedal Sterling.

Sterling se je lani zelo aktivno vključil v problematiko rasizma v nogometu in pozval pristojne organe, naj ukrepajo hitreje in bolj odločno.