Angleški igralci ne spoštujejo predpisov, selektor opozarja: "Vzemite se v roke!"

Angleži so vselej v skupini tistih reprezentanc, ki na velikih tekmovanjih kotirajo najvišje. A Anglija je tudi izbrana vrsta, ki ima ogromno težav z individualnimi ekscesi in nespoštovanjem predpisov. Na to pred evropskim prvenstvom opozarja kar njihov selektor.

Uredništvo
14. april 2021, 1:05

Foto: splet

Angleški selektor Gareth Southgate ima raje preventivo kot kurativo. Zato že nekaj mesecev pred evropskim prvenstvom apelira na reprezentante, da naj se osredotočijo le na nogomet in na zbor pridejo popolnoma bistrih glav.

"Jeseni je pomanjkanje discipline na igrišču in izven njega predstavljalo naš največji problem. Prepričan sem, da v polfinale Lige narodov nismo prišli le zaradi nediscipline posameznikov. V ključnih tekmah namreč zaradi prekrškov nismo mogli računati na številne posameznike. Igralcem sporočam naj se vzamejo v roke in na reprezentančni tabor pridejo bistrih glav," je za Sun dejal Southgate.

Zadnji, ki so se morali ukvarjati z incidenti nogometašev, so pri Leicestru. Na zadnjo tekmo proti West Hamu namreč kazensko niso pustili Jamesu Maddisonu, Ayozeju Perezu in Hamzi Choudhuryju, ki so prisostvovali zabavi, pa čeprav tega ne bi smeli.

Izbrana vrsta Anglije bi lahko konkurirala za nastop v finalu Lige narodov, če zaradi kršenja odlokov proti širjenju koronavirusa ne bi iz konkurence za nastop izpadli Phil Foden, Mason Greenwood, Ben Chilwel, Tammy Abraham in Jadon Sancho.
 
adplus-dvertising