Angleški premier Johnson naznanil datum delnega povratka navijačev na angleške stadione

V Angliji se riše luč na koncu dolgega črnega tunela. Premier Boris Johnson je naznanil datum, po katerem se bodo v omejenem številu navijači lahko vrnili na nogometne stadione.

Uredništvo
24. november 2020, 11:19

Foto: /

V Angliji nogometne tribune samevajo že vse od razglasitve prve epidemije, dolgo čakanje pa se kot kaže bliža koncu, saj je predsednik britanske vlade Boris Johnson napovedal sprostitev ukrepov, ki zadeva tudi obisk navijačev na nogometnih stadionih.

Predlog bodo sicer morali na glasovanju v četrtek potrditi še člani parlamenta, na mizi pa je načrt, po katerem bi se od 2. decembra naprej gledalci v omejenem številu lahko vračali na stadione.

Omejitve bodo določene po ključu ogroženosti regij, ki jih bo vlada razvrstila v tri skupine z različnimi dejavniki tveganja. V regijah iz prve skupine si bo tekme na stadionih lahko ogledalo največ 4.000 gledalcev, v drugi skupini do 2.000 gledalcev, v tretjih, najbolj ogroženih regijah, pa bo še vedno veljala popolna prepoved vstopa na nogometne stadione oziroma na vse ostale športne prireditve.