Angleški televizijski komentatorji se združujejo z namenom boja proti "novi superligi"

Gary Neville je prepričan, da morajo nekdanji nogometaši, ki so danes televizijski komentatorji, izkoristiti svoj doseg in vpliv ter preprečiti, da bogati odidejo po svoje in nogomet še bolj oddaljijo od navijačev.

Uredništvo
4. maj 2021, 9:52

(Foto: Getty Images)

Ko je 12 klubov ustanavljalo evropsko superligo, so angleški strokovni komentatorji oziroma t.i. punditi ostro udarili. Najbolj je bil srborit Gary Neville, nekdanji kapetan Manchester Uniteda, ki je bil proti in je zahteval tudi kazni za prebežnike. Neville je predstavil mnoge argumente za svoja stališča, ni pa odnehal niti po propadu iniciative, ki nekje v ozadju še vedno tli.

Da bogati in samovoljni navijačem ne bi povsem odvzeli nogometa (Neville je recimo takrat priznal, da se zaveda trenutne situacije in razmerja moči v nogometu), pa bo bivši bočni igralec ukrepal tudi sam.

To bo storil na svoj način. Z besedo, ki jo ima na voljo na televiziji. K sodelovanju je Neville povabil tudi druge strokovne komentatorje, celo tiste s konkurenčne televizije, denimo Ria Ferdinanda, Garyja Linekerja in Steva McManamana

Za začetek so se komentatorji združili v posebni WhatsApp skupini, v kateri bodo delili mnenja in skušali razvijati stališča proti superligi in morebitnim podobnim iniciativam, poroča Daily Mail.

Neville (podobno meni tudi Jamie Carragher) je nedavno izrazil razumevanje za proteste navijačev Manchester Uniteda, ki so v nedeljo vdrli na stadion Old Trafford in poskrbeli za to, da je derbi med Unitedom in Liverpoolom odpadel. Njegova usoda še do danes ni znana. 
 
adplus-dvertising