Angleži ne kupijo besed De Zerbija: Trener trdi, da ne pozna ozadja afere z Masonom Greenwoodom

Roberto De Zerbi je zadnji dve leti preživel v Angliji, toda trdi, da ne pozna ozadja afere z igralcem, ki ga želi zdaj iz Premier League pripeljati v francosko Ligue 1.

Uredništvo
9. julij 2024

Roberto De Zerbi (Foto: Getty Images)

Primer Mason Greenwood je lansko leto v Angliji močno odmeval in to še zdaleč ne velja samo za nogometne oz. športne kroge. Mladi in nadarjeni napadalec je izvajal fizično ter psihično nasilje nad svojo partnerico in ob izbruhu afere je po širnem spletu tudi zelo hitro zaokrožilo dokazno gradivo v obliki video ter audio posnetkov in fotografij.

Greenwoodovo dekle se ni odločilo pričati na sodišču, zato je bil primer zavržen. Par je še vedno v vezi, skupaj imata tudi mladega otroka.

V Angliji je Greenwood hitro postal nezaželen in lansko poletje je odšel na posojo v španski Getafe. Letos si bo spet moral poiskati nov klub, prave prihodnosti pri Manchester Unitedu bržkone nima več in v tem pogledu se je omenjalo že mnoge sredine.

Pred dnevi je bil aktualen rimski Lazio, trenutno pa najvišje kotira francoski Marseille, ki ga je nedavno prevzel italijanski trener Roberto De Zerbi. Ta je zadnji dve leti deloval v Angliji pri Brightonu in danes je presenetil, ko je govoril o Masonu Greenwoodu. Pravi namreč, da ne pozna ozadja tega, kar se je dogajalo z 21-letniko. Čeprav je 'bil blizu'. 

"Mason Greenwood sodi med najboljše talente na svetu. Ne poznam ozadja tega, kar se je dogajalo. Ko nekdo postane moj igralec, praktično postane tudi moj otrok in vselej ga bom zaščitil," pravi De Zerbi. Angležev s tem seveda še zdaleč ni kupil. 

Težko je verjeti, da kdorkoli, ki je v istem obdobju deloval v Angliji, ne bi poznal podrobnosti primera Greenwood, ki je kar glasno odmeval.