Anglija dobiva novo veliko zvezdo, pohvalil jo je tudi Thomas Tuchel

Mason Mount prosperira tudi pod vodstvom Thomasa Tuchla in vse bolj postaja igralec, na katerem se bo gradila prihodnost angleškega nogometa. Včeraj je dosegel svoj prvi gol v ligi prvakov.

Uredništvo
8. april 2021, 12:41

Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze

Chelsea je uspešno prebrodil šok v domačem prvenstvu proti West Bromwichu in si na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov proti Portu na stežaj odprl vrata k uvrstitvi med štiri najboljše ekipe v Evropi. Velike zasluge za to je imel 22-letni ofenzivni vezist Mason Mount, ki je tudi v letošnji sezoni dokazal, da ne sodi zaman med najbolj perspektivne nogometaše v Angliji. Proti Portu je dosegel svoj prvi zadetek v ligi prvakov, po tekmi pa je bil deležen tudi javne pohvale trenerja Thomasa Tuchla.

"Zaključek akcije je bil izreden. Mason ima kakovost in zabiti takšen gol v četrtfinalu lige prvakov je velik korak naprej zanj,
" je povedal Tuchel.

"Mason je zelo pomemben član naše ekipe, ima pravi odnos za uspeh, z obema nogama stoji trdno na tleh in je lačen uspeha,"
je še dodal Tuchel.

Mount je v letošnji sezoni stalnica v moštvu Chelseaja, saj je v vseh tekmovanjih zbral že 41 nastopov, na svoj račun pa je vpisal osem zadetkov in šest asistenc. Pri 22 letih je za njim tudi že 16 nastopov v majici angleške reprezentance.