Anglija je v deliriju: Velika zvezda mundiala je postal najmlajši član zasedbe

Angleška javnost in stroka sta v deliriju glede predstav 19-letnega Juda Bellinghama, za katerega soigralec Phil Foden meni, da bo postal najboljši vezist sveta.

Uredništvo
5. december 2022, 9:27

Jude Bellingham (Foto: Getty Images)

Svetovno prvenstvo vsakič znova izstreli nove mlade ase in kot vse kaže bo takšna zvezda v Katarju postal 19-letni Anglež Jude Bellingham, ki navdušuje s svojo zrelostjo in postaja eden zaščitnih znakov doslej izredno uspešne angleške 'kampanje' na svetovnem prvenstvu.

Bellingham je proti Senegalu pri 19 letih in 158 dneh postal najmlajši Anglež, ki je v izločilni fazi svetovnih prvenstev vpisal asistenco. Morda to ne zveni nič posebnega, saj so asistenci, zadetki in dominantne predstave na dnevnem meniju zvezdnika Borussie iz Dortmunda, ki z vsem – svojimi nastopi, videzom, fizično prezenco in vodstvenimi sposobnostmi – močno prekaša svoja leta.

"Ne želim ga preveč dvigovati v nebo, saj je še vedno zelo mlad, vendar pa lahko brez zadržkov povem, da je eden najbolj nadarjenih nogometašev, kar sem jih kdaj videl. V njegovi igri ni šibkih točk. Mislim, da bo postal najboljši vezist na svetu," je po včerajšnji tekmi povedal zvezdnik Manchester Cityja Phil Foden.

Bellingham je imel v napadalni tretjini 100-odstotno uspešnost podaj, skupno pa od 24 podaj le ena ni dosegla cilja.Redkokdaj se zgodi, da talent enega nogometaša tako poenoti angleško javnost.

"Fantastičen igralec je, vse počne prav. Zelo mi je všeč, saj je super fant, zelo zrel za svoja leta in igralec, ki ima izjemne vodstvene sposobnosti,"
je povedal kapetan Anglije Harry Kane, selektor Gareth Southgate pa se ne more načuditi njegovemu naglemu razvoju.

"Mislim, da nihče od nas ni mogel predvideti tako hitrega razvoja. V zadnjih petih mesecih je svoje igre dvignil razred višje. Želeli smo investirati čas v mlade igralce, za katere smo slutili, da bi lahko postali nekaj posebnega. Včasih zaradi tega malce trpiš, saj stvari ne bodo vedno perfektne, vendar pa s potrpežljivostjo dolgoročno dobiš to, kar smo mi dobili od Bellinghama," je povedal Southgate.