Anglija mora imeti hudičevo dobro ekipo, da v njej ni prostora za Alexandra-Arnolda

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je priznal, da je bil precej začuden nad potezo angleškega selektorja Garetha Southgata, ki je ocenil, da Trent Alexander-Arnold trenutno ne upravičuje vpoklica v reprezentanco.

Uredništvo
3. april 2021, 8:40

Angleški selektor Gareth Southgate je Trenta Alexandra-Arnolda začasno vrgel iz reprezentance. (Foto: Getty Images)

Angleški selektor Gareth Southgate je na svojem zadnjem reprezentančnem seznamu spregledal branilca Liverpoola Trenta Alexandra-Arnolda,  ki je po njegovih besedah ostal pred vrati reprezentance, ker trenutno ne kaže dovolj prepričljivih predstav. Čeprav Alexander-Arnold v letošnji sezoni ne igra v tako navdušujoči formi, je trener Liverpoola Jurgen Klopp vseeno presenečen nad tem, s kakšno lahkoto ga je Southgate prečrtal s seznama.

"Če Alexandra-Arnolda ni v moštvu, mora imeti Anglija hudičevo dobro ekipo. Bil sem presenečen, ker ni prejel vabila. Seveda spoštujem selektorjevo odločitev, vendar je ne razumem," je povedal Klopp.

"Trent je bil v zadnjih dveh sezonah – v prejšnji in še eno pred njo – zagotovo najbolj izstopajoč desni bočni branilec v svetovnem nogometu. To mu je uspelo pri neverjetno mladih letih."

"Letošnjo sezono je začel s covidom, zato si lahko predstavljate, da je potreboval več časa, da je ujel formo. Ko mu je to uspelo, je postal eden naših najbolj standardnih in najbolj izstopajočih igralcev. Ves čas je igral v zelo visokem ritmu, zato ne sprejmem razlage, zakaj ni prejel vpoklica v reprezentanco," je povedal Klopp.