Ante Šimundža: Botev je zahteven nasprotnik, v pokalu so premagali CSKA in Ludogorec

Trener Maribora Ante Šimundža je strnil misli pred prvo tekmo kvalifikacij za uvrstitev v ligo Europa.

Uredništvo
9. julij 2024

Ante Šimundža (Foto: //)

Maribor bo v četrtek v Plovdivu odigral prvo uradno tekmo v novi sezoni, ta pa že takoj predstavlja zahteven izziv, saj bo Maribor pot v drugi krog kvalifikacij za uvrstitev v ligo Europa naskakoval preko bolgarskega pokalnega zmagovalca Boteva iz Plovdiva.

Trener Maribora Ante Šimundža kot nekdanji trener Ludogorca dobro pozna razmere v bolgarskem nogometu.

"Usoda je hotela, da se po določenem času vračam v Bolgarijo. To pa seveda ne spreminja naše želje ali našega razmišljanja. Botev se je od časov mojega delovanja v tamkajšnjem nogometu precej spremenil, zamenjali so trenerja in več kot polovico ekipe. Toda miselnost kluba je ostala enaka. Gre za zahtevnega nasprotnika, klub je z novim stadionom dobil tudi novo energijo."

"Želijo biti tekmovalni, so zelo pragmatični, kar so tudi pokazali v pokalnem tekmovanju, ko so v polfinalu izločili CSKA in potem v finalu premagali Ludogorec. Botev bo zahteven nasprotnik za uvod v evropsko tekmovanje, toda tudi mi imamo svoje adute in upam, da bomo v dveh tekmah boljši," je povedal Šimundža.

Šimundža je spregovoril tudi o Josipu Iličiću, ki si je po izpadu Slovenije iz evropskega prvenstva vzel zelo kratek odmor.

"Jojo je vedno dobro razpoložen, to je že stalnica, odkar sem tukaj. Ves čas smo bili v stikih, kar je povsem razumljivo. V reprezentanci se je dobro treniralo, dobil je pet prostih dni za krajši počitek, vmes opravil zdravniški pregled in na prvem treningu že opravil vse aktivnosti.”