Ante Šimundža ima zelo jasen cilj za naslednjo sezono: 'Hočemo dvojno krono!'

Trener Maribora Ante Šimundža je potegnil črto pod pravkar končano sezono.

Uredništvo
23. maj 2024

Ante Šimundža (Foto: nkmaribor.com)

Trener Maribora Ante Šimundža je v pogovoru za klubsko spletno stran potegnil črto pod sezono 2023/24, v kateri je Maribor na koncu zasedel drugo mesto in s tem naslov podprvaka.

Drugi del sezone je bil neprimerno boljši kot prvi, to pa je z vidika Maribora tudi podlaga za visoka pričakovanja v naslednji sezoni.

"Izpostavil bi transformacijo ekipe, predvsem glede miselnosti. V jesenskem delu smo začeli postavljati smernice, kako je v Mariboru treba delovati na igrišču in izven igrišča. Potem pa nadaljevali na pripravah s skupnim ciljem, ki smo si ga zastavili, da želimo napredovati v vseh segmentih, kot igralci in osebe. Naredili smo dober, trden korak naprej, to pa ne pomeni, da smo s tem zadovoljni," je povedal Šimundža.

Šimundža je poudaril neverjetno formo ekipe v Ljudskem vrtu.

"Zadnjo tekmo smo izgubili proti Celju, 0:1, nato nam je uspela serija 20 tekem brez poraza. Žal smo izpadli iz pokalnega tekmovanja, kar ima svoje razloge. To je bil eden izmed ciljev, ki ga nismo izpolnili. Pomembno pa je, da so gledalci vmes prepoznali naše delo, da se vračajo in so nam namenili veliko podporo."

"Spoznanje, ki mene osebno zelo veseli, je, da se navijači zavedajo, da ne more biti vedno vse optimalno. Veselje tudi ob neodločenem rezultatu pomeni, da prepoznajo pomen tekmovalnosti in pragmatičnosti tudi v tekmah, na katerih si marsikdo želi drugačen rezultat."

Mariborčani bodo s pripravami na novo sezono začeli 10. junija, zaradi vstopa turškega investitorja Acuna Ilicalija pa bodo navijači Maribora še z dodatnim zanimanjem spremljali dogajanje na prestopni tržnici, na kateri bo imel Maribor prav zaradi Ilicalija večji maneverski prostor.

Šimundža je glede ciljev v sezoni 2024/25 jasen, da bolj jasen ne bi mogel biti.

"Cilj je dvojna krona!"