Ante Šimundža je po izpadu iz pokala iskal pojasnilo, pristal pa pri izgovoru: Ne poznam ekipe, ki bi ves čas zmagovala

Maribor je bil v očeh Anteja Šimundža boljši od Radomelj skozi večji del tekme, dvoboj je po njegovem mnenju prelomila enajstmetrovka.

Uredništvo
7. marec 2024

(Foto: pigac.si)

Trener Maribora Ante Šimundža je doživel velik neuspeh. Iz pokala so že v osmini finala njegovo ekipo izločile Radomlje in to v Ljudskem vrtu, potem ko so uspele obrniti vse skupaj po zaostanku! Ta poraz Maribora ni zgolj kiks, ampak nosi globlje sporočilo, predvsem pa bo vplival na to, da bo mariborski klub znova končal sezono brez osvojene lovorike. 

Šimundža, ki je svojo zgodbo zastavil kot proces in pri tem vztraja ne glede na rezultate, je sicer razočaran, a kakšne pretirane panike iz njegovih ust ni slišati.

"Če ne bi pristopili angažirano, če bi bil naš pristop slab, potem bi bil razočaran. Razočaran sem zaradi rezultata. Tekmo smo nadzorovali, v zadnjih 15 minut pa je šlo vse v njihovo smer. Z enajstmetrovko smo jim dali energijo. Zaključek tekme je bil z naše strani slab," je dejal Šimundža.

Nekdanji trener Mure in Ludogorca trdi, da ta poraz ne bo vplival na mentaliteto njegovega moštva v nadaljevanju sezone. Maribor se sicer trenutno bori le za tretje mesto v ligi. 

"Želeli smo si uspeha. Ne moremo pričakovati, da bomo dobili vsako tekmo, to bi bilo utopično. Poraz je zaušnica, a ne bo vplival na naše razmišljanje. Porazi so sestavni del nogomet, ne poznam ekipe, ki bi le zmagovala. Smo pa izpadli, lovorika je odšla. Pokazati moramo karakter, dvigniti glave in iti naprej, po začrtani smeri."