Anton Žlogar poudarja, da mora slovenski podmladek pred začetkom kvalifikacij popraviti obrambo

Slovenska reprezentance U19 je izgubila proti Islandiji.

Uredništvo
13. september 2023

(Foto: /)

Turnir Slovenia Nations Cup je končan. Slovenska reprezentanca do 19 let, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Anton Žlogar, je odigrala še tekmo proti Islandiji. Reprezentanca, ki kljub majhnemu številu prebivalcev na Islandiji v zadnjem desetletju na članski ravni navdušuje, se je izkazala za zelo neugodno.

Islandski podmladek je v Čatežu slovensko reprezentanco premagal z rezultatom 1:0.

Slovenija U19: Kolar, Poredoš ©, Bendra, Selan, Čuber Potočnik, Topalović, Brkič, Golič, Dvoršak, Jakupović, Mačak. Selektor: Anton Žlogar.

Selektor Žlogar je po koncu turnirja povedal: "Kljub temu, da smo imeli tekmo večino časa pod kontrolo, smo na koncu izgubili. Fantom nimam kaj očitati, saj so dali vse od sebe.V nogometu je potrebno priložnosti izkoristiti, mi smo si jih priigrali kar nekaj in zadeli tudi okvir vrat, a smo ponovno prejeli zadetek iz prekinitve. Ekipa Islandije se je večino časa branila in iz takšne tekme se lahko zagotovo nekaj naučimo. Do začetka kvalifikacij za evropsko prvenstvo bomo morali še precej delati na prekinitvah v fazi branjenja. Zaključena reprezentačna akcija nam je zagotovo prinesla veliko dobrih stvari. Na odigranih tekmah smo dobili generalno sliko moštva ter še bolje spoznali vsakega posameznika, ki je del te reprezentance."