1. SNL, 3. krog

Arčon s klopi za zmago

Sandi Arčon je vstopil s klopi in "rešil" tekmo za Gorico, ki ji je proti Radomljam grozil poraz, nato pa so Novogoričani gostom preprečili pohod do prvih točk v sezoni in skočili pod vrh.

Uredništvo
30. julij 2016, 10:43

Gorica
2 : 1
350 gledalcev
Sod.: Roman Glažar

Radomlje
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 : 1
1 : 1
 
2 : 1
 
 
 
Gorica: Gregor Sorčan, Miha Gregorič, Alen Jogan, Uroš Celcer, Tine Kavčič, Jaka Kolenc (od 62. Tilen Nagode), Dejan Žigon, Rok Grudina, Rifet Kapić, Miran Burgič (od 82. Gianluca Franciosi), Bede Amarachi Osuji (od 69. Sandi Arčon).Radomlje: Aljaž Ivačič, Milan Anđelkovič, Rok Jazbec, Žan Kumer, Tin Karamatić, Marko Kovjenič, Igor Barukčič, Luka Cerar (od 72. Luka Gajić), Liridon Osmanaj (od 87. Robi Jakovljevič), Marko Nunič, Kristijan Šipek (od 56. Domen Jugovar).

Foto: ND Gorica

Radomljani so v Novi Gorici gostovali še brez točke na svojem računu in kljub podrejenemu položaju, ki jim ga je pred tekmo zapovedovala lestvica, so bili varovanci Dejana Djuranovića blizu vsaj prvi točki v novi sezoni, toda rezervist Sandi Arčon je na koncu Gorico celo popeljal pod vrh lestvice, seveda s tekmo več od vodilnih Olimpije in Maribora.

"Vrtnice" so pričakovano imele pobudo v domačem športnem parku, kjer pa gledalci podobno kot v Velenju v soboto zvečer niso mogli uživati v prvem polčasu. Edino pravo priložnost je v drugi polovici prvega dela po podaji Dejana Žigona zastreljal Miran Burgić, ki pa je meril v vratarja gostov Aljaža Ivačiča.

V drugem delu domači kljub pobudi niso znali streti povratnikov v Prvo ligo Telekom Slovenije. "Mlinarji" so skrbeli za kar nekaj negodovanja na tribunah, ki so še bolj nezadovoljno vzdihovale v 78. minuti, ko je za vodstvo gostov poskrbel nekdanji član Gorice Marko Nunić, ki je z roba kazenskega prostora zabil celo prvi zadetek Radomelj v novi sezoni.

Domači navijači so četi Mirana Srebrniča namenili celo ciničen aplavz, toda zadnji se je smejal njihov trener, ki je videl izvrsten preobrat svojega moštva v zadnjih minutah. Arčon je vstopil s klopi in najprej v 85. minuti natančno meril z leve strani, nato pa v 90. minuti z izvrstnim izstrelkom poskrbel za končnih 2:1 ter za dodatno nagrado v izvrstnem osebnem večeru prevzel vodstvo na seznamu najboljših strelcev lige.