Arda Turan je dobil novo priložnost, da reši svojo kariero

Turški vezist Arda Turan je po klavrni sezoni dobil nepričakovano priložnost, da svojo kariero vendarle vrne v normalne tirnice. Vrača se v matični klub, turški mediji poročajo, da je še bolj srečen kot je bil, ko je podpisal za Barcelono.

Uredništvo
7. avgust 2020, 9:24

Foto: uradna spletna stran kluba

Arda Turan se je po devetih letih, v katerih je zelo dobesedno doživel velike vrhunce in velike padce, vrnil domov. Po sezoni, v kateri je v turškem prvenstvu odigral vsega devet tekem, je Turan prejel klic svojega matičnega kluba Galatasaraya, ki ga je zapustil leta 2011 in kasneje z velikim uspehom branil barve madridskega Atletica, pri katerem je njegova kariera dosegla absolutni vrhunec. Po prestopu v Barcelono je njegova zvezda zbledela, kasneje pa se je izjalovila tudi posoja v Istanbul Basaksehir, pri katerem si je zaradi napada na sodnika prislužil kar 16 tekem prepovedi igranja.

Turan se pri 33 letih vrača v Galatasaray, po zelo klavrnem obdobju v Basaksehirju pa je svojemu nekdanjemu klubu izrazil veliko hvaležnost, ker ga je sprejel v svoje vrste.

"Čustva so zelo močna. Ne bi rad veliko govoril, rad bi le čim prej stekel na igrišče in začel igrati. Hvala predsedniku in upravi kluba. Zelo sem srečen, ker bom znova sodeloval s Fatihom Terimom," je povedal Turan.

Turana so po izteku pogodbe z Barcelono nemški mediji pred tedni povezovali tudi z drugoligašem Hannovrom.