Argentinec Spinelli osrečil Koper, ki je trenutno v najboljši formi med vsemi prvoligaši

Nogometaši Kopra so dobro formo potrdili tudi z zmago proti Sežani, ki je bila že njihova tretja na zadnjih štirih tekmah. Izenačeno tekmo je odločil argentinski novinec Claudio Spinelli.

Uredništvo
3. november 2020, 6:30

Koper
2 : 1

Sod.: Aleksandar Matković

Tabor Sežana
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 1
2 : 1
 
 
 
Koper: Ivan Vargić, Ivan Jelić Balta, Goran Jozinović (od 58. Darko Mišić), Aleksander Rajčevič, Matej Palčič, Dare Vršič (od 90. Lovre Čirjak), Timotej Dodlek, Žan Žužek, Nikola Krajinović (od 69. Bojan Knežević), Nardin Mulahusejnović (od 91. Luka Vekić), Stefan Stevanović (od 70. Claudio Spinelli).Tabor Sežana: Jan Koprivec, Klemen Nemanič, Marko Ristić, Mario Zebić (od 84. Leon Sever), Denis Kouao, Mihael Briški, Kevin Doukoure Grobry, Dominik Mihaljević, Mario Babić, Christos Rovas (od 73. Dino Stančič), Aldair.

Foto: Uradni facebook profil kluba

Nogometaši Kopra so malce okornem začetku sezone v zadnjem času ujeli zelo dober ritem, saj so na zadnjih štirih tekmah osvojili kar deset od dvanajstih možnih točk – edinkrat niso zmagali na gostovanju v Ljudskem vrtu, ko je bil po mnenju mnogih Maribor zrel za poraz.

Sežana nadaljuje z nenavadno sezono, v kateri je vse točke osvojila doma, kjer je petkrat zmagala, v gosteh pa je doživela že peti poraz na peti tekmi.

Koper je takoj nevarno zapretil, saj je imel Dare Vršič, v novi sezoni morebiti celo najboljši slovenskega državnega prvenstva, veliko priložnost, a neoviran ni uspel premagati Jana Koprivca. Po obrambi slednjega je sledil kot in zadetek, ki ga je po Vršičevem predložku dosegel Hrvat Ivan Jelić Balta.

V četrti minuti nadaljevanja je Sežana dočakala veliko priložnost za izenačenje, ko je v precej spornih okoliščinah sodnik dosodil enajstmetrovk po domnevnem igranju Mateja Palčiča z roko. Pritoževanje Koprčanov ni zaleglo, z bele točke pa je bil učinkovit še en Hrvat, in sicer Mario Babić.

Osem minut kasneje je imel Aldair, nedavni krvnik Olimpije, priložnost za vodstvo gostov, novo veliko priložnost pa je zapravil še Dominik Mihaljević. V 71. minuti je po strelu Grka Rovasa Sežana zadela še vratnico, vse zapravljene priložnosti pa so se maščevale deset minut kasneje, ko je svoj prvenec v slovenskem nogometu dosegel argentinski prišlek iz Genoe Claudio Spinelli.