Arhitekt čudeža iz Bergama ne želi razmišljati o naslovu prvaka

Če je kaj velika zgodba o uspehu v zadnjih letih, je to zagotovo nogometni klub iz malega mesta v Lombardiji. La Dea je na pragu ponovitve zgodovinskega uspeha, ki ga lahko še nadgradi.

Uredništvo
9. julij 2020, 7:18

Foto: Getty Images

Atalanta je v sredinem večeru s težavami, pa vseeno, odpravila Sampdorio v 31. krogu italijanske Serie A. Ključna sta bila zadetka v drugem polčasu Rafaela Toloia in Luisa Muriela, kar je bilo dovolj za že deveto zaporedno zmago La Dee (Boginje, op. p.)

Naslednji izziv za Josipa Iličića in druščino bo ob koncu tedna, ko bo na sporedu dvoboj z vodilnim Juventusom. V primeru zmage bi se Atalanta prvemu mestu približala na le šest točk zaostanka, a lov na naslov prvaka ni glavni cilj Bergamaschov.

"Ne smemo dovoliti, da nam misel na naslov prvaka pride v možgane. Juventus je še vedno v najboljšem položaju, tudi ob porazu proti Milanu pa je dokazal, da gre za najboljšo ekipo v Italiji. Izzvati moramo sami sebe, skušati priti do največ točk in sezono skleniti pred Interjem in Laziem," je medijem dejal trener Gian Piero Gasperini.

Atalanta je med drugim uvrščena v četrtfinale Lige prvakov, v petek pa bo po žrebu znan njen tekmec v zaključnih bojih elitnega tekmovanja.