Arsenal igralca, ki je že dolgo v zobeh navijačev, ponuja klubom Serie A

Angleški velikan Arsenal je pripravljen prodati igralca, za katerega so številni navijači in komentatorji prepričani, da bi moral vrste topničarjev zapustiti že zdavnaj.

Uredništvo
22. september 2020, 9:40

Foto: Getty Images

Shkodran Mustafi je igralec, ki je že dolga leta predmet razprav med Arsenalovimi navijači. Nemški reprezentant si je v svoji zdaj že štiriletni epizodi v Londonu privoščil zares veliko hudih napak, zaradi katerih so bili številni nestrpni navijači in klubske legende kova Iana Wrighta prepričani, da bi ga moral klub že zdavnaj prodati.

Mustafi je navkljub kritikam vztrajal in obstal v moštvu, navkljub nenehnim oscilacijam forme pa je še pri vsakemu trenerju dobil dovolj priložnosti za dokazovanje.

S prihodom Brazilca Gabriela se je njegov že tako labilen status v moštvu še dodatno zamajal, nemški Kicker pa poroča, da je Arsenal pripravljen osrečiti del svojih navijačev, saj naj bi Mustafija že ponudil na trg. Italijanski portal Calciomercato poroča, da naj bi v vabo ugriznila vsaj dva kluba Serie A, in sicer zamisel o nakupu 28-letnega branilca pozdravljajo tako pri Laziu kot pri Napoliju.

Napoli v Mustafiju vidi potencialno zamenjavo v primeru odhoda Kalidouja Koulbalya, vprašanje pa je, če bo kateri od obeh italijanskih klubov Mustafiju lahko ponudil tako zajetno plačo, kot jo prejema na Otoku, kjer je njegova pogodba težka kar 5 milijonov evrov na sezono.