Arsenal je na preži: Ena redkih svetlih točk pri Ajaxu je Diant Ramaj, 22-letni vratar s koreninami iz Kosova

Topničarji so se zagledali v mladega čuvaja mreže, ki se je precej izkazal po poletnem prestopu v Ajax.

Uredništvo
28. februar 2024

Diant Ramaj (Foto: uradna spletna stran kluba)

Londonski Arsenal bo najverjetneje v poletnem oknu za prestope iskal novega čuvaja mreže, saj naj bi se takrat poslovil Aaron Ramsdale, ki sicer velja za več kot koristnega vratarja, toda mesto v začetni postavi si je v tej sezoni izboril novi prišlek David Raya. Londončani bodo torej iskali novega rezervnega vratarja in zagledali so se v Dianta Ramaja iz Ajaxa.

Gre za 22-letnika, ki je bil rojen v Nemčiji, njegove korenine pa segajo na Kosovo. Ramaj je kariero začel v Stuttgartu, kjer je bil do leta 2019.

Takrat je kot prost nogometaš odšel v Heidenheim, dve leti kasneje pa ga je odkupil Eintracht Frankfurt, ki ga je lansko poletje za 5 milijonov evrov prodal velikanu iz Amsterdama. Nizozemci so opravili odličen posel, Ramaj se je hitro izkazal v novem okolju.

Ajax preživlja za svoje standarde obupno sezono, ena redkih svetlih točk pa je prav Ramaj. Nedavno je bil najzaslužnejši za napredovanje Ajaxa v evropskem pokalu na srečanju z Bodo/Glimtom, sicer pa je doslej zbral 26 nastopov v aktualni sezoni. Pogodbo ima veljavno do poletja leta 2028, zato bo moral Arsenal zanj verjetno odšteti precej zajetno odškodnino.

Ramaj igra za mladinske selekcije nemške reprezentance, na članskem nivoju pa še ni nastopil in ni še povsem jasno, kakšne ima načrte.