Arsenal je zelo blizu ulovu zvezde Chelseaja

Arsenal bo po poročanju Skyja v prihodnjih dneh dobil pomembno okrepitev, saj je vse nared za prihod igralca, ki je vrsto let navduševal v majici Chelseaja.

Uredništvo
7. avgust 2020, 10:49

Foto: Getty Images

Migracije na relaciji Chelsea – Arsenal in obratno niso ravno najbolj pogoste, vendar pa so hkrati vse prej kot tabu tema. Nedavno se je iz Arsenala v Chelsea preselil francoski napadalec Olivier Giroud, v obratno smer se je še nekaj let prej podal češki vratar Petr Čech, prejšnje poletje je David Luiz iz Chelseaja prestopil v Arsenal, kot vse kaže pa bo s selitvijo iz enega londonskega rivala v drugega svojo londonsko bivanje podaljšal tudi brazilski zvezdnik Willian.

Sky poroča, da je Arsenal na pragu sklenitve triletne pogodbe z Brazilcem, ki bo prav to nedeljo dopolnil 32 let. Willian se bo v Arsenal preselil kot prost igralec, Arsenal pa mu bo bržčas pomagal ohraniti visoko raven pripravljenosti, saj se mu pri topničarjih obeta bolj redno igranje kot pri Chelseaju, kjer so Williana vse intenzivneje iz ekipe izrivali nadarjeni mladeniči.

Willian je bil zaradi iztekajoče se pogodbe tarča številnih evropskih velikanov, na koncu pa je očitno izbral ostanek v Londonu, v kar ga je bržčas prepričal tudi njegov rojak Edu, ki v Arsenal opravlja vlogo tehničnega direktorja.

Willian je v letošnji sezoni sicer nastopil na kar 47 tekmah v vseh tekmovanjih, od leta 2013, ko se je v Anglijo preselil iz ruskega Anžija, pa je v modri majici zbral kar 234 nastopov in na svoj račun vpisal 37 zadetkov in 39 asistenc.