Arsenal namerava do konca meseca prodati kar štiri igralce

Angleški Arsenal v času evropskega prvenstva vodi vrsto pogajanj, na izhodnih vratih pa naj bi bili kar štirje igralci, ki so v Londonu doživljali tako vzpone kot padce.

Uredništvo
27. junij 2021, 6:15

Granit Xhaka je velika prestopna tarča Rome. (Foto: /)

Arsenal v prihodnji sezoni ne bo igral v evropskih pokalih, kar bo zgolj še povečalo že tako močan pritisk na klubske blagajne, ki so zaradi pandemije utrpele vrsto hudih udarcev. Topničarji bodo morali krčiti stroške, zato odmevnih in dragih okrepitev ne gre pričakovati, zagotovo pa gre pričakovati precej cenejši Arsenal, kot smo ga spremljali v minuli sezoni.

Klub je že pred časom zapustil Brazilec David Luiz, Dani Ceballos in Martin Odegaard sta se po izteku posoj vrnila v Real iz Madrida, do konca tega meseca pa Arsenal želi prodati kar štiri igralce.

Že dalj časa je v igri slovo švicarskega reprezentanta Granita Xhake, ki je zelo blizu prestopu v vrste italijanske Rome, v Rimu pa bo morebiti igral tudi Urugvajec Lucas Torreira, ki je minulo sezono preživel na posoji pri Atleticu iz Madrida. Torreira se želi vrniti v Serie A, največ zanimanja zanj pa kaže Lazio.

Francoz Matteo Guendouzi, ki se je v Arsenal vrnil po izteku posoje pri berlinski Herthi, ni v načrtih trenerja Mikela Artete in naj bi bil trenutno najbližje prestopu v Marseille, od stadiona Emirates pa naj bi se poslovil tudi Španec Hector Bellerin, ki je za Arsenal skupaj zbral kar 239 nastopov.

Bellerin se želi vrniti v Španijo, kjer naj bi se zanj potegovala Atletico iz Madrida in Betis.