Arsenal zajel val ambicioznosti: Nova pogodba za Aubemeyanga, na seznamu želja dve brazilski zvezdi

Zmaga v FA pokalu je močno popravila stanje duha v londonskem Arsenalu. V klubu so zadovoljni z napredkom v pogovorih s Pierrom-Emerickom Aubameyangom, otoški mediji govorijo o možnem prihodu dveh izvrstnih Brazilcev.

Uredništvo
4. avgust 2020, 10:10

Foto: /

Arsenal je klavrno prvenstveno sezono rešil z zmagoslavjem v FA pokalu, ki je precej popravilo končni vtis in tudi okrepilo trenerski položaj Mikela Artete, ki je po mnenju številnih opravil dobro delo in nesporno dvignil ekipo po mlačni eri njegovega rojaka in predhodnika Unaija Emeryja.

Arsenal bo morebiti med klubi, katerim bo trenutna ekonomska situacija v nogometu celo koristila, saj bo po eni strani lažje zadržal svoje najboljše igralce, po drugi pa bo morebiti pod bolj ugodnimi pogoji pridobil igralce, ki bi lahko precej dvignili kakovost moštva kot takega.

Časnik The Times poroča, da je vodstvo kluba vse bližje dogovoru s prvim klubskim zvezdnikom Pierrom-Emerickom Aubameyangom,  ki bi po koncu naslednje sezone klub lahko zapustil kot prost igralec. Na odličnega Gabonca sta še pred izbruhom pandemije prežala milanski Inter in španska Barcelona, trenutno pa naj bi bil veliko bližje sklenitvi nove pogodbe, v kateri se mu nasmiha izdatna povišica – Times poroča, da naj bi po novem zaslužil kar 300 tisoč funtov na teden, s čimer bi le še malo zaostajal za najbolje plačanim igralcem v klubu Mesutom Ozilom.

Podaljšanje pogodbe z Aubameyangom pa je le ena od vznemirljivih novic, ki v zadnjem času burijo domišljijo Arsenalovih navijačev. V zadnjih dneh so na Otoku namreč pojavile glasne in konkretne govorice, da naj bi se na stadion Emirates preselil dosedanji član Chelseaja Willian, kateremu topničarji ponujajo triletno pogodbo in vidno vlogo v moštvu, že dalj časa pa se 'kuhajo' tudi spektakularne govorice o morebitnem prihodu enega najdražjih nogometašev sveta Philippeja Coutinha.

Barcelona se nekdanjega zvezdnika Liverpoola želi znebiti, a trenutno niti približno ne bi mogla povrniti vložka vanj. Tako se Coutinhu obeta ponovitev prejšnje sezone in nova posoja, trenutno pa naj bi bil najbolj zainteresiran prav Arsenal, ki naj bi bil pripravljen plačati 9 milijonov evrov posojnine in nase prevzeti Brazilčevo astronomsko plačo.

Arsenal je v zadnjem času kazal zanimanje tudi za odličnega Ganca Thomasa Parteya iz Atletica, a je španski klub  ponudbo Angležev zavrnil in je po zadnjih informacijah blizu sklenitve nove pogodbe s Parteyjem.