Arsene Wenger bo za prijateljsko tekmo zopet sedel na trenersko klop

71-letni strokovnjak je svojo bogato trenersko kariero zaključil pred tremi leti, zdaj pa bo na prijateljski tekmi prihodnjega januarja zopet sedel na trenerski klopi.

Uredništvo
12. oktober 2021, 4:57

Wenger bo PSG na prijateljski tekmi vodil proti zvezdnikom iz dveh različnih klubov. (Foto: Getty Images)

Francoski strokovnjak bo prihodnje leto na prijateljski tekmi s klopi vodil združeno ekipo klubov Al-Hilal in Al-Nasr, ki se bo pomerila proti francoskemu velikanu PSG.

Arsene Wenger je v svoji skoraj 40-letni trenerski karieri največji pečat pustil pri londonskem Arsenalu, kjer je preživel kar dve desetletji. Pred tem bil trener Monaca in Nancyja, deloval pa je tudi na Japonskem.

Po koncu trenerske kariere se je danes 71-letni Wenger zaposlil pri krovni nogometni organizaciji FIFA, kjer deluje kot vodja razvoja nogometa, pogosto pa ga lahko vidimo tudi kot strokovnega komentatorja na številnih televizijskih postajah.

"Legendarni Arsene Wenger je sprejel našo ponudbo in bo januarja proti PSG na prijateljski tekmi vodil združeni ekipi klubov Al-Hilala in Al-Nasra," so zapisali na uradnem Twitter profilu letalske družbe Turkish Airlines, ki je tudi eden od glavnih pokroviteljev omenjene tekme.