Arsene Wenger je odkril 'zlato jamo': Ta država ima neverjeten nogometni potencial, ki samo čaka, da ga kdo odkrije

Vodja sektorja za razvoj nogometa pri FIFA Arsene Wenger opozarja na državo, ki po njegovem mnenju predstavlja 'izjemen nogometni potencial'.

Uredništvo
21. november 2023

Arsene Wenger (Foto: Getty Images)

Nogomet je dandanes predmet prestiža, zato ne čudi, da so s tem športom vse bolj intenzivno pričele ukvarjati tudi države, v katerih tradicionalno ni igral posebej vidne vloge. V zadnjem desetletju so razvoj nogometa naglo pospešili v nekaterih velikanskih državah kot sta ZDA ali Kitajska, direktor oddelka FIFA za globalni razvoj nogometa Arsene Wenger pa je opozoril na 'zlato jamo' za nogomet, ki je svet še ni povsem odkril.

Wenger se je mudil na delovnem obisku v Indiji ter se tam z vodilnimi možmi indijskega nogometa pogovarjal o potencialu in možnostih za razvoj. Legendarni Francoz je prišel do ugotovitve, da je ima Indija karakteristike, zaradi katerih ima 'fantastičen potencial' za nogomet.

"Indija me je vedno fascinirala. Moj cilj, da se nogomet razvija po celem svetu. Nemogoče je, da na svetovnem nogometnem zemljevidu ni države kot je Indija, ki ima 1.4 milijarde prebivalcev. Verjamem v to, da ima Indija velike prednosti in fantastične karakteristike, zaradi katerih sem zelo optimističen glede tega, kaj se da postoriti,
" je povedal Wenger.

"Jaz in moji sodelavci smo zelo motivirani, da pripomoremo k nogometnemu razvoju te države. Le zamislite si, kakšen je tukaj potencial. Ljudi bi rad prepričal v to, da je Indija rudnik zlata, ki pa je še neraziskan in neizkoriščen. Čaka, da ga nekdo odkrije," se je slikovito izrazil Wenger.