Arteta: Potrti smo in zelo razočarani, zaslužili bi si evropski finale

V taboru kluba iz Londona po izpadu iz evropskega tekmovanja niso mogli ali želeli skrivati razočaranja, celo obupa. Španski tekmec je bil na drugi tekmi uspešnejši in bolj odločen, Otočanom pa preostane le objokovanje zapravljenih priložnosti.

Uredništvo
7. maj 2021, 6:37

Mikel Arteta je z Arsenalom izpadel v polfinalu lige Evropa. (Foto: Getty Images)

Prva polfinalna tekma lige Evropa na stadionu Emirates v Londonu se je zaključila brez golov, na povratnem srečanju pa je španski Villarreal z 2:1 doma ugnal Arsenal. Finale tekmovanja zatorej ne bo povsem angleško obarvan, Španci bodo konec meseca napadli prestižno lovoriko.

Manager Topničarjev Mikel Arteta je mnenja, da si je njegovo moštvo zaslužilo zmago in preboj v veliki finale, prav tako pa priznava, da je na ekipo močno vplivala poškodba Granita Xhake, ki jo je staknil na ogrevanju pred tekmo.

"Vsi smo potrti in zelo razočarani. A moramo čestitati Villarrealu za preboj v finale. Vse smo poskušali do zadnje minute in prepričan sem, da smo si zaslužili zmago. A vemo, da podrobnosti odločajo takšna srečanja. Imeli smo tri velike priložnosti, tekmec pa si ni ustvaril ničesar in je vseeno v finalu. Veliko mojih fantov ni igralo v skladu s sposobnostmi," je za BT Sport dejal Arteta.

Villarreal se bo 26. maja v finalu pomeril z Manchester Unitedom, ki je v četrtkovem večeru izločil italijansko Romo.

Trener Rumene podmornice Unai Emery bo že petič vodil moštvo v finalu, trikrat je tekmovanje osvojil s Sevillo, leta 2019 pa je na zadnji stopnički doživel poraz prav v vlogi trenerja Arsenala.

 
adplus-dvertising