Arteta: Xhaka bo ostal v Arsenalu

Švicarski reprezentančni vezist bo kot kaže še naprej ostal v Londonu in igral za Arsenal, Jose Mourinho pa bo tako moral poiskati alternativno prestopno tarčo.

Uredništvo
2. avgust 2021, 12:29

Granit Xhaka bo tudi v prihodnje eden glavnih členov Arsenala. (Foto: /)

Celo poletje se je zdelo, da je Granit Xhaka na izhodnih vratih Arsenala. Švicarski reprezentant se je znašel na seznamu želja trenerja Joseja Mourinha, predstavniki Rome in nogometaševi zastopniki pa so menda tudi že dosegli dogovor o morebitnem prestopu. Kot kaže pa do prestopa vendarle ne bo prišlo. Že pred dnevi se je šušljalo, da bo Mikel Arteta tudi v prihodnje računal na usluge borbenega vezista, in zdaj je španski strokovnjak omenjene govorice tudi uradno potrdil.

Trener Arsenala se je oglasil po nedeljski prijateljski tekmi med Arsenalom in Chealseajem in zatrdil, da bo 28-letni nekdanji član Basla in Gladbacha tudi v prihodnje igral za topničarje. “Granit bo ostal v Arsenalu. Njegov doprinos v naši ekipi je izredno pomemben in Granit je vsekakor eden ključnih členov našega moštva. Z nami je po povratku z dopusta zaenkrat opravil le dva treninga, toda resnično si je želel zaigrati in to zelo veliko pove o njegovem borbenem karakterju in predanosti Arsenalu,” je povedal Mikel Arteta.