Arteta iskreno o Wengerju: Ko bo pripravljen na vrnitev, si ga želim zraven

Londonski velikan je z več ali manj uspeha močno zajadral v tekmovalno sezono. Manager kluba se sooča z velikim pritiskom, zato ne čudi, da bi ob sebi z veseljem znova pozdravil legendo kluba. Se novo snidenje res lahko realizira?

Uredništvo
25. november 2021, 1:11

Arsene Wenger je bil 22 let član Arsenala. (Foto: Getty Images)

Arsene Wenger je pri londonskem Arsenalu preživel 22 let, njegovo obdobje pri Topničarjih pa se je sklenilo leta 2019. Čeprav je Francoz imel še enoletno pogodbo, je moral predčasno oditi s stadiona Emirates.

Aktualni manager Mikel Arteta je pod velikim pritiskom, kar za uslužbence tako velikega kluba sploh ni presenečenje. V zadnjih dneh je Španec izpostavil, da bi z veseljem znova rad pozdravil Wengerja v taboru Arsenala, čeprav ideja o njegovi novi vlogi javnosti še ni predstavljena.

"Pogosto sva v stiku, zdaj sva se tudi srečala, kar mi je bilo v veliko veselje. V veliko veselje bi mi bilo, če bi ga lahko imel bližje sebi. Vem, da je časovnica odvisna le od njega, a iskreno si želim, da bi se nam znova pridružil v Arsenalu. Ne morem razkriti v kakšni vlogi ga vidimo, a srečni bi bili, če bi bil z nami," je na premieri filma o Wengerju medijem dejal Arteta.

Wenger je sicer zaposlen pri FIFA, kjer skrbi za globalni razvoj nogometa, mnogi pa so ga v zadnjih dveh letih že povezovali z vrnitvijo na stadion Emirates.