Aston Villa bo sklenila rekorden nakup, za igralca drugoligaša kar 40 milijonov evrov

Aston Villa je na pragu sklenitve dogovora z Norwich Cityjem za prestop argentinskega vezista Emiliana Buendie, za katerega se je resno potegoval tudi londonski Arsenal.

Uredništvo
6. junij 2021, 8:10

Emiliano Buendia se seli v Aston Villo. (Foto: Getty Images)

V angleškem nogometu prav zares finančne krize nikoli niso občutili v takšni meri, kot to velja za ostale klube iz najmočnejših evropskih prvenstev. Gigantska televizijska pogodba je zagotovilo, da se bo šov mirno nadaljeval, še naprej pa bodo aktualni prestopi, kakršnim smo bili priče že v času pred izbruhom pandemije.

Aston Villa je po poročanju BBC sklenila dogovor z Norwich Cityjem za prestop 24-letnega argentinskega vezista Emiliana Buendie, ki je bil izbran za najboljšega igralca sezone v drugi angleški ligi.

Buendia je bil v odlični formi, saj je v drugi angleški ligi na 39 tekmah dosegel 15 zadetkov in prispeval 17 asistenc, kljub temu pa je njegova odškodnina za drugoligaškega igralca naravnost astronomska, saj bo Aston Villa zanj plačala približno 38 milijonov evrov, z dodatnimi bonusi pa bi končna vrednost prestopa lahko presegla celo 40 milijonov evrov.

Buendia je bil tudi prestopna tarča londonskega Arsenala, a ta ni mogel tekmovati s ponudbo kluba iz Birminghama, ki je že lani za nakup drugoligaškega napadalca Ollieja Watkinsa plačala krepko čez 30 milijonov evrov.

Norwich City je z Buendio sklenil naravnost sanjski posel, saj ga je leta 2018 od Getafeja odkupil za vsega 1.5 milijona funtov.